2023. május 23., kedd

Római vakáció 2023 - 5. rész

 Az előző négy részben kitárgyaltuk az utazás, transzfer és a látnivalók (első, második és harmadik nap) részleteit, most jöjjön az utolsó téma, mégpedig a gasztronómia. :)

Dóri és a szajré :) 2023

Sógornőm és egyben útitársam szereti előre meghatározni, hogy hol eszünk. A követelményei: útba essen, finom legyen és (mihez képest) olcsón ússzuk meg. Én ennél egy kicsit spontánabb vagyok (megéhezem és eszem), de neki van igaza, jól jöttek az előre kinézett éttermek/fagyizók. Most megosztom veletek azokat a helyeket, ahol mi ettünk és ami bevált vagy kihagyhatatlan. Mivel reggelit minden nap kaptunk, így erről nemigen esik majd szó, bár az is igaz, hogy szendvicset Rómában minden sarkon kapni.

1. Corner Pizza


A Corner Pizza egy icipici kis hely, a Campo de Fiori-tól egy köpésre, és el kell mondjam, hogy itt ettem életem legfinomabb pizzáját. A fenti képen a legfelső sor az. Paradicsomos, padlizsános, kicsit pikáns, csípős. Mamma mia!
Többféle pizzát tartanak, és a kérésednek megfelelő méretben vágnak belőle (ollóval), majd melegítik, dobozba teszik és már viheted is :) Ne hagyjátok ki! Mennyei! Kétszer is ettünk itt pizzát, egyszer a megérkezésünk napján ebédre és egyszer másnap vacsorára :)
A Tiramisu olcsó, finom és nagy adag, a pisztáciás egyszerűen fergeteges!!!!! Ne hagyjátok ki!

Cím: Piazza del Teatro di Pompeo, 20, 00186 Roma RM, Olaszország





2. La Tavernetta 29 da Tony e Andrea


Ez az étterem a Trastevere negyedben található, az Angyalvártól nem messze. Első este itt vacsoráztunk, és sötétedésben sétáltunk vissza a szállásig. Ár/érték arányban tökéletes, a hangulata nekünk nagyon tetszett. A gnocci és a lasagna finom volt és csak 10 Euró, a Tiramisu pici és drága 6 Euro (míg a Colosseumnál csak 4).



Menü és névjegykártya, 2023

Gorgonzolás gnocci, 10 EUR, 2023

Mennyei Lasagne, 10 EUR, 2023

Számla négy személyre 2023

Cím: Via della Pelliccia, 29a, 00153 Roma RM, Olaszország


3. L'Antico Forno di Piazza Trevi


Első nap a Fontana di Trevi és a Loyolai Szent Ignác templom között ellátogattunk egy pékségbe, ahol pisztáciás croissant-t lehet kapni. Igazi instant cukorbomba! Tömény, cukros és Isteni!!!!!! Így nagy betűvel! Csak hogy példázzam: utolsó nap, a taxi érkezése előtt fél órával, elhangzott a kérdés, hogy hova menjünk... Mindannyian, egyöntetűen egy újabb adag pisztáciás croissant-ra szavaztunk és lóhalálában elrohantunk érte, majd a repülőtéren felfaltuk , az utolsó morzsáig. 1 db 2 Euró.





Cím: Via delle Muratte, 8, 00187 Roma RM, Olaszország


4. Trattoria Luzzi


A Colosseumtól egyetlen percre van ez az olcsó kis étterem. Naaaaagy előnye, hogy lehet asztalt foglalni, és érdemes is!!! Második nap ettünk itt egy megkésett ebédet. Így, hogy foglalásunk volt, csak 10 percet kellett várni (ráadásul előbb is érkeztünk oda), egyébként hatalmas sor van, folyamatosan várnak asztalra. Az étterem nagyon olcsó és az ételek jók. Nem mondom, hogy nem ettünk jobbat (pl. a La Tavernettában) de ez is finom volt. A gnocci 7,5 Euró, a lasagne 6,5 Euro. Ennél olcsóbban nem hiszem, hogy lehet enni Rómában :) A Tiramisu nagyon kis adag, és nem volt rossz, de igazán jó sem volt. Azt a Cornernél érdemes inkább venni :) 








Cím: Via Celimontana, 1, 00184 Roma RM, Olaszország

5. Pasta Imperiale

A bejárat, 2023

Az Angyalvár és a Piazza Navona között félúton van ez az ár/érték arányban nagyon jó kis étterem. A tészta, gnocci mindig friss. A konyha látható, így figyelemmel lehet követni hogyan dolgoznak. A mi ízlésünknek picit sós volt (csak 2019-ben voltunk, most nem), de sokat ittunk rá :) 

A kiszolgáló pult, 2019

Gnocci, 2019

Szűkösen fértünk el :) 2019

Cím: Via dei Coronari, 160, 00186 Roma RM, Olaszország

Nincsenek megjegyzések: