2013. március 10., vasárnap

Kreatív vásár és kézműves ízek a Millenárison

Az én férjem egy tündér :) Úgy általánosságban is igaz (kivéve amikor nem :)), de a mai nap valami FANTASZTIKUS volt!!! 
Kitaláltam (mert kiszúrtam a Facebookon), hogy ma szeretnék felmenni Pestre a Millenárisra és ő egyből bólintott. Persze nem is mi lennénk, ha nem mindjárt 3 az 1-ben akciót terveznénk. :)))) 
Reggel indultunk Kecsóról és Monoron kezdtünk a kisállat vásáron. Szeretjük ezt a tömeg - és jelen estben a sár - ellenére is. Miután végigjártuk a vásárt rendesen, indultunk Pestre. 
Sétálgattunk a standok között, amikor megláttam a hatalmas "Paverpol" táblát. Már itthon kinéztem magamnak ezt a technikát, és amikor hellyel kínáltak (hogy próbáljam ki) , csak annyit tudtam kinyögni, hogy AKAROM :)))
Igazság szerint az alap technika nagyon "egyszerű". Fogod az ilyen-olyan textileket, bekened és/vagy belemártod a Paverpol-ba, elrendezed az anyagot, ahogyan szeretnéd (villámgyorsan megkeményedik, főleg ha egy kis hajszárítóval rásegítesz) és ha megszáradt kifested akrilfestékkel. Persze a kivitelezés azért nem ennyire könnyed :)
Ezt a képet a Facebookról töltöttem le, remélem Hajdú Andrea nem haragszik meg érte. Ebbe szerettem bele:

Az jutott eszembe, hogy a mixed mediában (és talán a hagyományos scrapbookban) is használhatnám ezt a technikát, ha sikerülne "megtanulni". 
Kaptam egy 20x20 cm-es fa alapot, rengeteg instrukciót és bátorítást Csaba Anditól és nekiláttam összepiszkolni a kezem :))))
Először lefestettem az alapot sötétlila akrilfestékkel. Erre ragasztottam fel a Paverpollal bekent gipsz maszkot. Utána bekentem egy sima fekete pamutvászont fekete Paverpollal (bocsánat a szóismétlésért) és "körültekertem" a gipsz fejet. Mikor készen volt, rászárítottam hajszárítóval és megismételtem a műveletet másféle textilekkel is (csipkével és mullpólyával). Ragasztottam rá egy üvegkavicsot is. Ismét szárítás következett, majd akrilfestékkel kihangsúlyoztam a redőket. Utolsó lépésként matt feketére festettem az arcot és ezüst viaszpasztával finoman átdörzsöltem (nem csak az arcot, hanem az egész kép széleit is). A végeredmény... az valami mesés lett!!! Ez ám a nagy szó :) amikor egy munkámra én mondom ezt! :)))
Mutatom (sajnos a szépséges színeket nem igazán sikerült visszaadnom a fotókkal):

Teljesen beleszerelmesedtem ebbe a technikába! Andi pedig felajánlotta, hogy minimum 5 fő jelentkezésekor eljön és tart egy "szoborkészítős" tanfolyamot, itt Kecskeméten. (Ha érdekel, írj egy mailt és elküldöm a részleteket.) Nagyon szeretnék a kép után egy szobrot is készíteni :)))
Addig is szeretettel ajánlom a galériáját, ahol megnézhetitek egy profi alkotásait :)

Mikor is ezzel végeztem (a férjem a hátam mögül asszisztált :)) következett Endre programja, a szemben levő csarnokban. "Kézműves Magyar Ízek" Óóóóóóóó! Mennyei volt! Annyi mindent kóstoltunk!!! Ettem finom lekvárokat, sajtokat töménytelen mennyiségben és nyammm..... szarvasgombát!! Ha hiszitek ha nem, még életemben nem ettem szarvasgombát. :)) Egy dologgal kevesebb a bakancslistán :))))

Sajnos nem tudom az élményeimet, érzéseimet így a blogon keresztül teljességgel átadni, de nekem rengeteg pozitív energiát adott ez a nap!!!

Köszönöm, hogy benéztél!


1 megjegyzés:

Kisnyul / Andi írta...

Szilvi, nekem átjött az érzés! Izé...ezt a képecskét elhoznád a talira? (Ugye jössz???) ÚÚgy megtapogatnám! :)