2016. szeptember 7., szerda

Spirituális feltöltődés

Aki kicsit közelebbről ismer engem, az tudja, hogy hiszek is, meg nem is... Megmagyarázom. Minden olyan "tudományt" ami a spiritualitással (csakrákkal, energiavonalakkal, angyalokkal stb.) foglalkozik egyszerűen csak a "vudu" név alá sorolok. Ezzel nem degradálni akarom az adott hitet, csak kifejezem a fenntartásaimat. Ennek ellenére abszolúte nem zárkózom el semmi elöl, sőt! Ha problémám van (egészségügyi vagy lelki) akkor igenis hajlok az alternatív orvoslás felé (járok például néha-néha kineziológushoz ((ennek már a nevét is tudom :D )).
Ami viszont minden kétséget kizáróan régóta vonz, az minden ami a Buddhizmussal kapcsolatos. Gyönyörű a hitviláguk, a történeteik, tetszenek a különleges vagy néha inkább különc szokásaik. Rengeteg Lőrinc L. László/Leslie L. Lawrence könyvet olvastam (szerintem mindet, ami eleddig megjelent), nyilván ezek (is) hatással voltak rám. (Azt gondolom, hogy ha valaki tudja a stresszmentesség titkát ebben a mai rohanó világban, azok ők.)
Többek között ezért (is) foglalkoztat mostanában a meditáció és a jóga gondolata. Nem érdekel, milyen energiák mennek és hova, merről és merre, csak azt érzem, hogy ez a dolog kell nekem, mert jó! Ilyen tökéletesen egyszerű. Jó és kész. Jó nekem. Pont nem érdekel, hogy ez a placebo hatás miatt van-e így, vagy azért, mert ilyen energia áramlik az olyan csakrákon keresztül... Remélem értitek :) Ezért írtam, hogy hiszek is, meg nem is :)
Szabi barátnőm hirtelen ötletétől vezéreltetve (belerángatott na :D ) és mert régóta vágytam egy malára (vagy málára - kinek hogy tetszik), részt vettem tegnap egy eseményen, amelynek a neve:
Leírnám röviden a tapasztalataimat az eseményről, jó? FANTASZTIKUS volt! :) Újra elmennék (és el is fogok).

Jártam már olyan üzletben, ahol malát lehet kapni. Azt hallottam, hogy a malának meg kell téged "szólítania". Lelkesen mentem be, de nem éreztem azt, hogy bármelyiket is haza kellene vinnem magammal.
Tegnap este mi választhattuk ki, hogy milyen színű és anyagú gyöngyből szeretnénk elkészíteni az imafüzért, és meg is csináltuk a saját kezünkkel. Lehetne-e jobban a "miénk"? Hordozhatná-e jobban a mi "energiáinkat"? Azt hiszem nem. :) Olyan lett, mint én vagyok :)Aki nem tudja mi is ez, annak ajánlom szeretettel a nagyon rövid Wiki-s cikket ITT, vagy ezt a  jóval hosszabbat ITT.
1 megjegyzés:

Minyu írta...

Annyira érdekes, amit írsz! Ennyire nem mélyedtem el a dologba, de Kisnyúl ásvány karkötői nagyon megtetszettek, és mikor kitette a "rák" csillagjegy karkötőjét (pedig én mérleg vagyok), azonnal írtam neki, hogy nekem ilyen kell, mert iszonyatosan tetszik. Mintha azt mondta volna, hogy "vigyél haza" Biztonság kedvéért rendeltem egy "mérleg" csillagjegyeset is :D :D :D