2016. március 21., hétfő

Finnabair Worksop :)

  Tekintve, hogy az új weboldalam csak nem akar elkészülni, gondoltam felfrissítem a blogot. A legtöbben ugyan a Facebookon éljük az életünket és a blogok halóban vannak, én mégsem szeretném ha odaveszne. Persze időszerű lenne ráncba szedni egy kicsit, különválasztva azt a rengeteg mindent, amit csinálok, de abban a betegségben amiben szenvedek ez lehetetlen... A betegség neve pedig: időhiány :) Ugye, hogy ismerős? Vágjunk is bele!

Abban a hatalmas szerencsében volt részem nemrég, hogy részt vehettem a Pentacolor rendezésében egy Anna Dąbrowska alias Finnabair által tartott workshopon. Ha egyetlen szóval kéne leírni, hogy milyen volt, azt mondanám: AMAZING :D 

Lássuk, mit is csináltunk... A délelőtti foglalkozás kapásból egy jól irányzott ájulással kezdődött (komoly!). A csomagban, amit mindenki kapott, ugyanis annyi kincs volt, hogy még felsorolni is lehetetlen!!! Olyan nagyon régóta vágytam egy igazi Finnabair Mixed Media Journalra, hogy azonnal dobtam egy hátast, amikor megláttam a csomagban. Anna egy tünemény, mindenféle szempontból! Emberileg is, szakmailag is! Tisztán, világosan és érthetően magyaráz (csak jó volt az az angol tanulás valamire :) ) minden szavát értettem. Ami engem kissé feszélyezett, az a feszített tempó volt. Hozzáteszem ez nem a szervezők, vagy Finnabair hibája, sokkal inkább az enyém. Én igenis szeretek "elmolyolni" egy-egy alkotással, mi meg három oldalt is készítettünk rövid idő alatt. Sajnos nem is úgy sikerültek, mint ahogyan azt elvártam magamtól, de nem vagyok elkeseredve, mert sokat tanultam. Készítettem már Finnabair stílusú oldalt, nem is egyet, mégis tudott új technikát mutatni, az alapanyagokról nem is beszélve. Megmutatok két teljesen elkészült oldalt, de ne tessenek túl kritikusak lenni velem, lesz ez még jobb is :)
A második oldal egy afféle nagyon színes, firkálós oldal kellett legyen. Na itt kapott aztán el rendesen a frusztráció :D Ha én rajzolok, az pontos előtervezést és reeeeeengeteg időt jelent. Most volt rá kb. öt percem. Jujjj... először a kukába akartam dobni, de aztán mégsem tettem. Szódával végül is elmegy :D
A harmadik oldal a Distress Inkek felhasználásával készült, de ebben az egyben nekem semmi új nem volt (többet is csináltam már ezzel a technikával), nem is készítettem el, inkább a másik kettőt simogattam :) Össznépi csoportkép:


Délután várt ránk a nagyobb falat, egy Finnabair stílusú vászonkép megalkotása. Hihetetlenül izgalmas volt, és talán egy kicsit kevésbé roham tempójú, mint a délelőtt. A végeredménnyel is elégedett vagyok :)


Végezetül néhány kép erről a csodás napról:
Mindent de mindent egybevetve nagyon-nagyon-NAGYON jól éreztem magam! Felejthetetlen élmény volt!

A nap eseményeihez hozzátartozik még egy fontos találkozás, de arról egy vadonatúj posztban számolok be :) addig pedig kiteszem az oldalsávba ;)2 megjegyzés:

Bori írta...

Élmény volt még olvasni is! :) Nem vagyok mérvadó, de nekem a szódával elmenős a kedvencem!

Margó írta...

Évek óta nézegetem és kedvelem Finnabair stílusát-alkotásait! Örülök, hogy személyesen is alkothattál "vele" :) Szépségeket készítettél - itt is!!