2022. február 3., csütörtök

Ajánlás

 Ez a kis összefoglaló bejegyzés leginkább azoknak készült, akik megnézték a legutóbbi Pentart élőmet a Facebook-on. Ott ugyanis azt ígértem, hogy közzéteszek valamiféle listát azokról a videósokról/videókról, akiket követek, akiknek a munkáiból tanulok és/vagy inspirálódom. Sajnos a videók 99%-a angol nyelvű, tehát angolosok előnyben, bár elég sok olyan van amit nem igazán kell érteni, úgyis mindent megmutatnak benne :)  Vágjunk is bele...

Legújabb abszolút kedvencem (a komplett diorama témakörben) a Thalasso hobbyer csatorna. A fickó őrült!!! A szó legszorosabb és legpozitívabb értelmében!!! Amiért szeretem: minden figurája, épülete kézi modellezéssel készül (és nem 3D nyomtatással), hihetetlen részletes, precíz! Fantasy-ben utazik, de aki más témában szeretne alkotni az is találhat inspirációt bőven a csatornáján. A kedvenc videóim tőle (de persze mindet érdemes megnézni):



 

Örök kedvenc Nerdforge csatornája. Őt szinte a kezdetektől követem. Bármihez nyúl, arannyá válik a kezei alatt. A videóit nézve mindenhez is ért, mindent is tud. Ami sokakat elbizonytalaníthat, hogy Thalasso-val ellentétben neki minden technikai eszköz a rendelkezésére áll, és nem is fél őket használni (ez persze nem von le a teljesítményéből semmit). A kedvenc videóim tőle:



Szintén új felfedezettem egy olasz pasi, Acchiappa I'idea. Néha vannak elnagyolt megoldásai, a végeredmény azonban egyáltalán nem rossz! Hátránya, hogy sajna nem beszélek olaszul :)  Ettől függetlenül  az élőben megmutatott egyik szökőkutam az ő útmutatásai alapján készült, némi változtatással. A kedvenc videóim tőle (az első a szökőkút):



Szintén egy videóját nem hagyom ki a Black Magic Craft csatornának. Millió hasznos videó, egy szimpatikus pasi tolmácsolásában. Ő leginkább (a nálunk nem igazán népszerű) táblás szerepjátékokhoz készít kiegészítőket. Ez azonban semmit nem számít, hiszen ezek tulajdonképpen ugyanúgy diorámák és úgyis az elkészítés technikája a lényeg. Nehéz lenne egy-két kedvenc videót kiemelni, de megpróbálom:




Ha inspiráció és látványvilág, akkor Minibricks! Hátránya, hogy szinte csak 3D nyomtatott cuccokkal dolgozik, mostanra szinte semmit sem modellezik kézzel és csak kész kiegészítőket (füvet, fát, bokrot stb.) használ. Mindettől függetlenül a látvány mesés :)



Night Shift. Róla is csak szuperlatívuszokban lehet(ne) beszélni. Sajnos a legtöbb videója makett készítés (leginkább tankok) de akad egy-két gyöngyszem a dioráma készítésben is:




Hihetetlen cuki csaj csatornája a Miss Mini Life. Jól magyaráz, mindent megmutat lépésről-lépésre és mindent maga készít! Nincs 3D nyomtatott alkatrész.



A végére még egy őrült, szintén a legjobb fajtából. Ő Studson Studio. Ha nem lenne egy fantasztikus férjem, megkeresném és kényszeríteném, hogy vegyen el :D  Bár Thalasso-val együtt azt hiszem az már bigámia :D



Zan Von Zed. Minden figuráját (és minden mást is) kézzel formáz süthető gyurmával. Hihetetlen, hogy milyen tehetséges!



Újabb őrült (továbbra is jó értelemben) Abandoned Miniatures. Két videó inspirációnak:




A sort persze hosszan lehetne folytatni, és már most azon jár az agyam, hogy kit hagytam ki ebből a tízes fogatból... (elárulom: sokakat)

Íme néhány csatorna még (a teljesség igénye nélkül), ahol érdemes lehet böngészni:
Remélem találtok olyat, ami inspirál benneteket :)


3 megjegyzés:

Angyalfiné Éva írta...

Húúú, Szilvi!
Köszönöm a kimerítő felsorolást (és a kiegészítő megjegyzéseket!:-))
Elkezdtem nézni a első videót azzal a szándékkal, hogy majd bele-bele tekerek, így majd megyek tovább a többire, de egyszerűen nem tudtam leszakadni :-)))
Így a többi, felsorolt videóra is sort fogok keríteni, de már értem, amiről tegnap beszéltél, fantasztikus kézügyességű, kreatív emberekről van szó.
Továbbra is figyelni fogom, mikor bukkansz fel élőben, mindig nagy élmény számomra. Sok sikert kívánok:
Angyalfiné Éva

Eda's handmade írta...

Köszönöm Szilvi! Esetleg Harry Potter témában tudsz kifejezetten ajánlani valakit?

galvynsacha írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.